Proizvodni pogon

Fabrika dušeka Bonneli nalazi se u Bariču i prostire se na 14000 kvadratnih metara prostora pod halama. Proizvodni pogon je podeljen na više sektora: proizvodni pogon džepičastih jezgara, bonell jezgara, pogon namenjen rezanju sunđera, pogon za štepanje platna i finalni pogon za sklapanje dušeka, tekstilni pogon i finalni pogon za sklapanje dušeka. U svim se koriste najsavremenije automatske ili poluatomatske mašine.

Redovnim praćenjem sajmova i dešavanja u industriji proizvodnje dušeka pratimo trendove vezane za tehnologiju mašina koristimo u proizvodnji.

Mašine koje koristimo u proizvodnji su izrađene od strane kompanija Dahmen, Resta, Gruppo Grassi, Boymer, Fides – Spühl koje su najznačajni svetski proizvođači mašina za ovu vrstu proizvoda. U proizvodnom pogonu imamo Filmatik liniju za automatsko sklapanje dušeka, kao i mašine za reciklažu platna i sunđera tako da smo otpad smanjili na minimum.

Pratimo moderne tehnologije i stalno investirimo u proizvodnju kako bismo pratili svetske standarde u oblasti opreme za spavanje. Na ovaj način postižemo visoku produktivnost I visok stepen kvaliteta, a samim tim smo konkurentni na tržištu.

Prva smo fabrika u Srbiji koja je počela da proizvodi džepičasta jezgra 2015 godine. Džepno jezgro predstavlja noviju tehnologiju koja je u svetu uglavnom zamenila klasična bonnell (žičana) jezgra. Kod dušeka sa džepnim jezgrom opruge koje se koriste su manjeg prečnika nego kod klasičnih bonnel jezgara. Kod džepnih jezgara svaka opruga posebno, je smeštena u platnenu vrećicu.