Jedna od osnova našeg poslovanje je upravo društvena odgovornost. Društvena odgovornost nam služi kao put ka donošenju ispravnih odluka. Nastojimo da stvorimo što bolje okruženje u kojem radimo, da naši zaposleni,kupci, kao I ostali stejkholderi budu zadovoljni, ali I da ostvarimo što bolje poslovne rezultate.

Društveno odgovorno poslovanje u kompaniji Bonneli je usmereno na internu i na eksternu društvenu odgovornost. Rukovodstvo kompanije Bonneli je svesno toga da nijedan biznis, bio on veliki ili mali nije odvojen od društva u kome posluje. Takođe svesni smo da se prema svim stejkholderima treba odnositi etički i na društveno odgovoran način.

Interna dimenzija društvene odgovornosti

Osnovu naše kompanije čine ljudski resursi i to je ono bez čega kompanija nikako ne bi mogla da postoji. Svesni toga mi nastojimo da našim zaposlenim obezbedimo adekvatne uslove za rad. Mi znamo, koliko svaki zaposleni vredi. Nastojimo da u kolektivo održimo dobru radnu atmosferu u kojoj će svaki zaposleni pokazati svoj potencijal. Brinemo za zdravlje i bezbednost naših zaposlenih , pa je svako radno mesto je obezbeđeno. Time je mogućnost povrede na radnom mestu svedena na minimum.

Zaposleni rade na mašinama nove generacije. Trudimo se da pratimo inovacije u pogledu tehnologije I mašina koje koristimo u procesu proizvodnje, pa se tako možemo pohvaliti kao kompanija koja ne zagađuje životnu sredinu. Takođe u proizvodnju koristimo reciklirane materijale, tako da smo otpad sveli na minimum.

Pored dobrih odnosa unutar firme I kolektiva trudimo se da negujemo dobre i prijateljske odnose i sa našim kupcima I dobavljačima.

Eksterna dimenzija društvene odgovornosti

Preduzeće Bonneli se od svog osnivanja 2012 trudi da brine o društvenim vrednostima i društveno odgovornom ponašanju okruženja u kome radi. Kroz različite donacije mi nastojimo da damo svoj doprinos društvu I lokalnoj zajednici.

Naš cilj je da pomognemo: deci, osobama sa posebnim potrebama kao i oštećenima ili ugroženima usled poplava i požara. Takođe zalažemo se za polnu i nacionalnu ravnopravnosti i za borbu protiv diskriminacije.

Zalažemo se da pomažemo ugroženima i onima kojima je pomoć neophodna. Tokom poplava u Obrenovcu, 2014 godine, donirali više desetina dušeka onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Naša kompanija se nalazi u Bariču u blizini Obrenovca pa smo i sami osetili problem poplava i rešili da pomognemo koliko god možemo. U nadi da će naša donacija doprineti i poboljšati život male dece u Srbiji donirali smo UNICEF-u, Dečijem fondu Ujedinjenih nacija. Ova vodeća svetska organizacija posvećena deci radi na unapređenju dečijih prava i uslova u kojima deca žive i raste.

Kompanije Bonneli je okrenuta ka aktivnostima koje bi trebalo da obezbede zdravije odrastanje i bezbedno okruženje za naše najmlađe sugrađane. Zbog toga smo donacije dali vrtićima ali i udruženju Vesela loptica. Ovo udruženje je osnovano sa ciljem pomoći deci sa posebnim potrebama kroz druženje, rekreaciju i sport (tenis).

Zalažemo se za pomoć obolelima. Shodno tome donaciju smo dali Dečoj klinici u Tiršovoj kao i Udruženju obolelih od multiple skleroze. Svesni činjenice da u svetu više od 2.500.000 ljudi, a u Srbiji preko 7.000 ljudi boluju od multiple skleroze odlučili smo da donaciju damo Udruženju obolelih od ove bolesti.

Preko Humanitarne Fondacije Novi Beograd dali smo donaciju za prikupljanje sredstava za lečenje Zlatana Mujčinovića, dečaka sa cerebralnom paralizom.

U saradnji sa kompanijom Forma Ideale donirali smo dušeke u sklopu emisije i akcije “Kuća od srca”. Cilje ove akcije bio je: prikupiti sredstva neophodna da se pomogne porodicama u nevolji i da im se vrate osmesi na lica.