Zanimljivosti

10 načina za bolji san u letnjim mesecima

Leto je sjajno: odlasci na plažu, roštiljanje u dvorištu i lagane večeri za uživanje. Međutim, tu je i loša strana letnjih meseci. Iako se tokom ovih meseci osećamo rasterećenijim i opuštenijim život se ne zaustavlja i moramo sebi da obezbedimo dovoljno sna.  Zbog toga vam Bonneli nudi par saveta kako da se naspavate tokom vrelih letnjih noći.

 

Pamučne posteljine

Posteljine za krevet napravljene od laganog pamuka omogućavaju mnogo veće strujanje vazduha od posteljina od poliestera i tople letnje noći prave hladnijim a istovremeno su i udobne

Ledeni jastuk

Mnogi ljudi imaju naviku da leti stave svoju jastučnicu u frižider da se ohladi pre odlaska u krevet. Ovo je malo ekstremniji način rashlađivanja od popularnog “okretanja jastuka na hladniju stranu”.

Ograničite unos alkohola

Alkohol nas dehidrira a samim tim nam raste temperatura. Tako da iako će vam čaša hladnog vina na suncu prijati, ona bi mogla imati štetan uticaj na vaš san.

Nabavite električni ventilator

Električni ventilator nam može pomoći na najviše načina. Zujanje ventilatora će vam pomoći da lakše zaspite, hladan vazduh će vam smanjiti temperaturu a strujanje vazduha će smetati komarci da slete i da vas napadnu ! 😉

Spavajte sami

Onima koji ne vole da spavaju sami ovo se neće dopasti ali ukoliko želite da vam noći budu hladnije bolje da spavate sami.

Sezonska hrana

Visoko kalorična I jaka večera pred spavanje nikada nije dobra ideja, a naročito ne tokom letnjih meseci. Umesto teške večere preporušljivi su mali obroci. Što količinom unete hrane koje organizam ima da svari raste i naša temperatura.

Hladan tuš

Stanite pod hladan tuš i osetićete se sveže i čisto kada uđete u svoju mekanu, hladnu pamučnu posteljinu. Ono što će vas najbolje rashladiti je hladan tuš.

Spavanje na podu

Ne brinite – ne mislimo stvarno da ležite na podu. Svi znamo da se vruć vazduh podiže pa ukoliko vam je vruće u krevetu pokušajte da stavite dušek direktno na pod.

Ugasite elektonske uređaje

Većina električnih uređaja emituje toplotu. Gašenje svega u spavaćoj sobi će donekle pomoći u smanjenju temperature u toj prostoriji.

 

Ovog leta potrudite se da uživate u temperaturi a ne da vam ona predstavlja problem da zaspite. Ako imate još neki predlog kako da se ohladimo pošaljite nam ga.